KURUMSAL

Akdemir Gıda, Ankara'nın en eski ve köklü gıda toptancılarındandır. Tarihi, 1950li yıllarda Nevşehir'den Ankara'ya yerleşen Avni Akdemir'in kurduğu bakkal dükkanına dayanmaktadır.
Bakkal dükkanı, 1981 yılında Avni Akdemir'in oğlu Tuncay Akdemir'in de profesyonel olarak katılmasıyla, toptancılık formatına dönüştürülmüştür. O tarihten bugüne de Akdemir Gıda, Tuncay Akdemir'in liderliğinde Ankara ve Türkiye piyasasında faaliyetlerini sürdürmektedir.
1980 ve 1990larda Ankara Ulucanlar Caddesi'nde birçok markanın ana bayiliği, satış ve dağıtımını yapan Akdemir Gıda, İPEK KAĞIT A.Ş. , TURYAĞ A.Ş. ,ÜNİLEVER A.Ş. ,GİLETTE A.Ş.,LEZZO A.Ş. NUH'UN ANKARA MAKARNASI A.Ş. KOMİLİ A.Ş. , P$G A.Ş.  gibi şirketlerin ardarda seneler en başarılı toptancısı ünvanını kazanmış ve korumuştur.
90lı yılların ortasında Öz Ankara ve arkasından Gimat'a taşınmasıyla beraber üretim alanına da kaymış, bugün Türkiye'nin yüzlerce market rafında ondan fazla ürün gamıyla yer alan Lofçalı Arap Sabunları markası da bu sürecin sonunda oluşmuştur. Buna ek olarak, Koroplast ve İpek Pamuk markalarının da ANKARA BÖLGE BAYİLİĞİ  uzun senelerdir devam ettirilmektedir.